fullsizeoutput_db50

 

 

 

 

 

Even voorstellen

Mijn naam is Marene Bethlem, geboren en getogen in West-Friesland (Kop Noord-Holland).

Na mijn notariƫle rechtenstudie ben ik de verzekeringen ingerold en heb bijna 15 jaar gewerkt als binnendienstmedewerker bij een financiƫle dienstverlener. Daar kwamen alle aspecten van zowel de particuliere schadeverzekeringen als de levensverzekeringen aan bod. Later ben ik overgestapt naar de levensverzekeringen en vervolgens naar een Levensverzekeraar in Alkmaar.

Na het overlijden van mijn oma heb ik mijn moeder geholpen met het afwikkelen van haar nalatenschap. Ik keek er van op hoeveel zaken er geregeld moesten worden, terwijl je eigenlijk het liefste wilt dat de wereld een tijdje stil staat. Toen is bij mij het idee geboren om een helpende hand te bieden aan mensen die in moeilijke tijden ook nog eens geconfronteerd worden met de administratieve rompslomp van een nalatenschap.

Inmiddels is de tijd gekomen om mijn idee om te zetten in handelen. Ik heb daartoe de cursus tot nabestaandenbegeleider gevolgd in Den Bosch. Daar lag de nadruk vooral op de rouwverwerking maar als praktisch ingesteld persoon hou ik mij zelf liever bezig met het oppakken van zaken - zonder daarbij de emotionele aspecten uit het oog te verliezen. Daarom heb ik daarna de opleiding Register Executeur gevolgd waarin de juridische en fiscale aspecten van een nalatenschap uitgebreid aan de orde kwamen. Ik heb mij vervolgens ook aangesloten bij de Stichting Register-Executeur, waardoor ik gebruik kan maken van hun administratiesysteem, wat ook toegankelijk is voor klanten.
Bijkomend voordeel is dat er voorzien wordt in bijscholing, er expertise is voor lastige juridische of fiscale vraagstukken en dat de dossiers bij mijn afwezigheid desgewenst opgepakt kunnen worden door een collega Register-Executeur. Voor meer informatie zie knop hieronder.

Zeker in tijden van verlies en rouw is het fijn als administratieve taken en verplichtingen uitbesteed kunnen worden aan iemand die het overzicht schept en houdt. Ik ben u daarbij graag van dienst.

Aangesloten bij Stichting Register-Executeur en het Landelijk Platform Nabestaanden

logo-registerexecuteur-v4